Til dig som deltager med pony ved internationalt dommerseminar

TIL MØNSTRERE/EJERE AF DELTAGENDE PONYER VED DET INTERNATIONALE DOMMER SEMINAR 2.JUNI 2018

på Stutteri Horsemosen, Bærsholmvej 28, 7800 Skive

Først en stor tak fordi du vil komme med din pony til denne spændende dag, hvor New Forest dommere fra 9 europæiske lande skal træne bedømmelse af ponyer. Vi håber det bliver en rigtig god oplevelse for såvel de deltagende dommere som for Jer.

Bedømmelserne starter kl. 10 (kom i god tid før du skal i ringen) og der bliver bedømmelser i 3 ringe samtidig. Alle ponyer skal ind en eller 2 gange til bedømmelse i løbet af dagen og igen skal alle ponyer ind sidst på eftermiddagen til en fremlæggelse af, hvad dommerne har dømt. Katalog sendes nogle få dage før.

Ponyen skal vises løs og mønstret på trekant bane. Dommerne kan bede om andre ting, men det får I at vide i ringen, hvis det ønskes. I bedes møde i tøj uden logo, stutterinavn eller andet, der kan afsløre ponyens identitet, da selve bedømmelsen skal være så neutral som muligt. Derfor får dommerne kun et katalog med oplysning om ponyens alder, køn, farve, størrelse, om den er kåret og hvad den anvendes til.

Når ponyerne skal ind sidst på dagen, er I velkommen til at gøre fuld reklame for Jeres pony med navn på tøj osv. På dette tidspunkt får dommerne et fuldt katalog med alle afstamningsmæssige oplysninger og andre meritter I gerne vil fortælle om. Oplysninger om dette sendes til louise_bmn@hotmail.com idet Louise laver de to kataloger. Afstamning og kåringsresultater finder hun selv.

Vi forventer at ponyen møder velsoigneret og med god hovpleje. Om du vil flette ponyen eller ej er helt op til dig selv. Du skal selv medbringe nummer til hovedtøj/grime.

Hestens Værn har udsat en mønstringsmedalje, så vis din pony på bedste vis. De tre dommerhold skal hver udpege den de mener er den bedste fremviser og disse tre skal sidst på dagen i mønstringsfinalen.

Der vil være vand og halm til rådighed, medbring selv spand og hønet. Opstaldning i trailer eller bundet i ridehus afhængigt af vejret og hvad din pony er fortrolig med. Sidst på dagen kan nogle ponyer komme på fold.

For de to-benede, vil der være mad og drikke hele dagen. Så her behøver I ikke medbringe noget. Der er telt i gården, hvor der serveres formiddagskaffe, frokost og eftermiddagskaffe. Mønstrere og hjælpere kommer til at spise før eller efter dommerholdet, da der ikke er plads til alle på en gang. For Jer vil der også blive en vaffelbod, hvor man kan forsyne sig/bage vafler hele dagen. Vi vil dog gerne have oplyst, hvor mange personer, der er med ponyen.

De der ønsker at deltage i aftenfesten med helstegt gris hos Lene Jacobsen, Overgård, Amstrupvej 2A, Vroue, 7800 Skive bedes tilmelde sig på Lene Jacobsen amstrupvej2a@gmail.com senest 29. maj.

 

På snarligt gensyn!

På vegne af Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark

Jytte N. Madsen