Racebeskrivelse og avlsmål

Racebeskrivelse for New Forest ponyer i Danmark:

Størrelse: Max. 148 cm.

Farve: Alle farver undtagen brogede (ingen aftegn med lyserød underhud bag hovedet og over øverste bøjelige led i forknæ og has). Ponyer med glas- eller ringøje kan ikke accepteres.

Beskrivelse:

Type: Harmonisk, velproportioneret pony af ridemodel, med masse, med rejsning og udstråling. God dybde og god bredde.

Hoved og hals: Hovedet skal være velansat, kønt, udtryksfuldt og med ponykarakter. Relativt stort hoved kan accepteres. Forholdsvis langt mellem øjnene, som er store, rolige og klare (bred pande) og ret store ganacher, god plads mellem ganacherne. Lige næseryg. Hovedet velforenet med en middellang velansat hals; med god overlinje og god nakke. Lidt kort underlinje accepteres.

Krop: Lang, passende skrå, men først og fremmest velfungerende skulder med stor frihed. Velmarkeret manke med jævn overgang til ryggen. Stærk ryg med smidigt lændeparti. Muskuløst, svagt hældende kryds. Muskuløse lår med god lårdybde. Velansat hale.

Ben: Passende føre, korrekt stillede, stærke og tørre lemmer. Lange muskuløse underarme, korte, flade piber og velmarkerede led. Velformede hove af god hovkvalitet.

Bevægelse: Regelmæssig, taktfast, smidig og elastisk bevægelse i såvel skridt, trav som galop, med god indundergribende bagpart. Elasticitet, bæring, takt og balance er værdsat.

Karakter: Godt temperament, lærevillig og udholdende.

Racepræget skal bevares.

Avlsmål:

New Forest ponyen ønskes harmonisk og velproportioneret. Elegance i kombination med et godt ponypræg, giver New Forest ponyen stor udstråling. New Forest ponyen er fra naturens hånd robust og stærk. Målet er et eksteriør og fundament, der giver grundlag for optimal holdbarhed og bevægelse. New Forest ponyen skal være velrejst, med et godt sadelleje, korrekte ledvinkler og smidig, taktfast bevægelse. Hvilket giver det bedst tænkelige grundlag for ridning og kørsel, til såvel fritids- som konkurrencebrug. Temperamentet hos ponyerne er altafgørende, de ønskes føjelige og nervefaste, så de let og sikkert kan håndteres af børn. Samtidig er det vigtigt, at de har arbejdslyst, mod og vilje til at udføre mere krævende opgaver.