Mesterskaber, Championater og Medaljeridning

Vestdanske Mesterskaber og Østdanske Mesterskaber

Hvert år afholdes Vestdanske Mesterskaber (i Region Vest) og Østdanske Mesterskaber (i Region Øst). De to arrangementer byder på dressur-, spring- og showklasser, og ét af højdepunkterne er mesterskabsklasserne hvor der skal findes henholdsvis en Vest- og en Østdansk Mester i både dressur og springning.

Unghestechampionater

Der bestræbes at afholde unghestechampionat i både region øst og vest hvert år. Datoerne for arrangementerne kan ses på aktivitets kalenderen, og der skal forventes at de varierer fra år til år.

Rider man championatsklasser i dressur, skal der opnås 70 pct. for at ponyen berettiges til at få tilføjet er ”R” for ridelighed efter sit kåringsnummer.

Rider man championatsklasser i spring skal der opnås 75 pct. for at ponyen berettiges til at få tilføjet et ”R” til sit kåringsnummer.

Såfremt ponyen ikke er kåret, på det tidspunkt championatsklassen rides, får den sit ”R” tilføjet til kåringsnummeret ved eksteriørkåringen.  

 

Propositioner.

Dressur:

års championat.

Rides som gangarts klasse, hvor der er 2-4 ekvipager der rider samtidigt under dommerens anvisninger. Ponyen bedømmes i skridt, trav, galop og ridelighed, hvortil der gives en karakter for hver af de nævnte dele mellem 0-10.

5 års championat.

LB1 bane A.

 

6 års championat.

LA2 bane A

 

7 års og ældre championat.

FEI 5. års DSA

 

Spring:

 

4 års championat.

Ponyen skal springe højden 80 cm for kat. I ponyer, 70 cm for kat. II ponyer og 60 cm for kat. III ponyer.

 

5 års championat.

Ponyen skal springe højden 90 cm for kat. I ponyer, 80 cm for kat. II ponyer og 70 cm for kat. III

 

6 års championat.

Ponyen skal springe højden 100 cm for kat. I ponyer, 90 cm for kat. II ponyer eller 80 cm for kat. III.

 

7 års championat.

7 års og ældre ponyer skal springe på højden 110 cm for kat. I ponyer, 100 cm for kat. II ponyer og 90 cm for kat. III.   

 

Medaljeridning

Der afholdes medaljeridninger i forbindelse med championaterne. I dressur skal der minimum opnås 65 pct. for at opnå medalje. I spring skal der rides en fejlfri hovedrunde.

Propositioner:

Dressur:

Bronze: LB2-B, Sølv: LA2-B, Guld: LA4-B, Diamant: PRI 12 Ponyer Indledende, Rubin: PRM 12 ponyer indv. Mesterskab.

 

Spring.

Bronze: LB2, Sølv: LA1, Guld: LA2, Diamant: MB1 og Rubin: MA1.

 

Arrangementerne er R-stævner og åbne for New Forest ponyer samt ryttere på alle niveauer (og aldersgrupper). Det er en rigtig god mulighed for at møde andre New Forest entusiaster og se ponyerne i arbejde. Der er altid flotte rosetter og ærespræmier til vinderne. Yderligere oplysninger kan læses i ”Reglerne for registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark”.