Stegstedgårds Marie Jo er udnævnt til elitehoppe

Her på Lundemarksgaard fik vi vores første føl i 1995 – snart skal føl nummer 70 komme til verden, men denne historie handler om vores nyudnævnte ELITEHOPPE – Stegsteedgårds Marie Jo NFBR-E 1907!

Til kåringen i 1996 – dengang vi var nye, og ikke vidste ret meget og Storebæltsbroen endnu ikke var bygget, var vi til kåring på Fyn. Vi husker denne kåring for to ting: den ene var, at vi gik i stå på vej til andet vogndæk med en gammel Mercedes, en lånt trailer og bilen fuld af børn – alle måtte ud for at skubbe, og det lykkedes at få vogntoget med hoppe og føl vel ombord! – det andet der huskes er den billedskønne palominohoppe, som blev årets hoppe. Stegstedgårds Alberte var gudesmuk!. To år efter købte vi hendes smukke hoppeføl, som var efter Malibu II. Dette var begyndelsen til denne historie. Vi fragtede føllet hjem til Herfølge, da hun var 1/2 år gammel og her voksede hun op i, som vores smed siger , i “den uendelige ponyskov”.

Marie blev bedste 2 års til FESTIVAL 2000 og senere kåret i 1. klasse med bronzemedalje. Hun har også høstet 23 point på Roskilde dyrskue flere gange.

Marie blev tilredet af Lotte, som er ældste datter her på gården og da hun var på et års hestepasserophold i England, og varmede heste op for selveste Kyra Kyrklund og endda havde sin helt egen Grand Prix hest til rådighed, savnede hun bare Marie Jo og ønskede kun at hun kunne få sin gyldne New Forest pony til England … det blev dog ikke til noget, men Marie ventede derhjemme og i årenes løb har hun også været på stævnebanerne med Catharina, Emilie, Sara og Anna.  Sara og Marie Jo gjorde det så godt, at det blev til B status i dressur.

Marie har fået 5 føl gennem årene. Lundemarksgårds Triumph e. Stegstedgårds Figaro i 2002. Triumph er B-pony i dressur. Helsøsteren Lundemarksgårds Sol, født 2004- verdens sødeste pony blev kåret i 1. klasse. I 2009 fik Marie Lundemarksgårds Prada e. Soldals Atlas Atlantis og Prada blev senere kåret i 1.klasse med bronzemedalje. I 2012 kom Lundemarksgårds Nümph e. Lundemarksgårds Hokus Pokus til verden og Nümph er kåret i 1. klasse med Bronze. Sidste føl var vallakken Lundemarksgårds Kenzo fra 2013 — allersidste føl efter hingsten Ronald, som desværre døde dagen efter bedækningen. Kenzo er kåret i 1. klasse med Bronze og blev årets vallak 2017.

Således har alle Maries børn og hende selv samlet point nok til den ærefulde titel som ELITEHOPPE.

Marie Jo nyder nu sit otium og det frie liv i den berygtede ponyskov!