Resultat fra hingstekåring 2014

Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark afholdt hingstekåring den 1. marts 2014 i et godt samarbejde med Dansk Sportspony Avl. Kåringen blev afviklet i Ikast. I alt stillede 7 NF hingste til kåring: 1 hingst i 3-års holdet, 4 hingste i 4-års holdet samt 2 hingste i holdet for 5-års og ældre med materialprøve.

I alt opnåede 3 hingste at slippe gennem nåleøjet og dermed opnå kåring. Det var 3-års hingsten Firfod Jezper Klein samt hingstene i holdet for 5-års og ældre, nemlig Skovlundegårds La’Coste og Soldals Champagne. Ingen af hingstene fra 4 års holdet opnåede kåring.

Du kan se beskrivelser og karakterer for de bedømte hingste her.

Årets hingst 2014 er Skovlundegårds La’Coste fra Helle Nymann Hansen i Toreby på Lolland.Skovlundegård La’Coste er efter Champiz og med Elmholts Lady som mor. Morfar er Pedro.Skovlundegårds La’Coste er kåret med karakterene 9-9-8-8 i type og krop, 7-8 i lemmer, 7-8-10 i bevægelse. Det giver en sum på 74 og karakteren 9 i helhed. Hingsten har fået springkarakterene 10-10. Skovlundegårds La’Coste er dermed endelig kåret.Som et tillæg blev La’Coste inviteret af DSP på dagen til at stille til kåring her også og det resulterede i en 1-årig avlsgodkendelse og La’Coste skal næste år fremvises under rytter for at opnå endelig kåring.

Stort tillykke til Helle Nymann Hansen fra Skovlundegård med det flotte resultat

Skovlundegårds La'Coste - Årets hingst 2014

Fløjhingsten i 3 års holdet blev Firfod Jezper Klein fra Morten Plenborg Stutteri Firfod i Sakskøbing.Firfod Jezper Klein er efter Mister Malthe med Firfod Jaloux som mor. Morfar er Firfod Facon.Firfod Jezper Klein er kåret med karakterene 8-8-8-7 i type og krop, 8-8 i lemmer, 7-8-7 i bevægelse. Det giver en sum på 69 og karakteren 8 i helhed. Hingsten har fået springkarakterene 8,5-8,5.Tillykke til Morten Plenborg fra Stutteri Firfod med kåringen og på gensyn til materialprøven.
Firfod Jezper Klein - Hingstekåring 2014

I holdet med 5 års og ældre hingste med bestået materialprøve opnåede Soldals Champagne også kåring og er dermed endelig kåret.Soldals Champagne er fra Stutteri Soldal v/Liselotte Månsson i Tureby.Soldals Champagne er efter Ronald med Soldals Annabell som mor. Morfar er Mister Malthe.Soldals Champagne er kåret med karakterene 8-8-8-7 i type og krop, 7-8 i lemmer, 7-8-9 i bevægelse. Det giver en sum på 70 og karakteren 8 i helhed. Hingsten har fået springkarakterene 10-9,5.Tillykke til Stutteri Soldal med det flotte resultat.
Soldals Champagne - Hingstekåring 2014