Nye æresmedlemmer 2021

 

Ved festival i 2010 blev der udnævnt 5 æresmedlemmer. Det var Else Klinge (DK), Dionis Macnair (GB), Gill Wright (GB), Henk Schoone (NL) og Thea Scholtens-Moerkoert (NL)

Ved Festival 2020 og det forsinkede 60 års jubilæum som blev afholdt i Odense i august 2021, har bestyrelsen besluttet at udnævne 2 æresmedlemmer, nemlig Niels Jørgen Andersen og Fritz Hansen.

 

Talerne til æresmedlemmerne:

 

Kære Alle

Ved festival i 2010 blev der udnævnt 5 æresmedlemmer. Det var Else Klinge (DK), Dionis Macnair (GB), Gill Wright (GB), Henk Schoone (NL) og Thea Scholtens-Moerkoert (NL)

Her i aften har vi også deltagelse af nuværende æresmedlemmer, nemlig Lilan Hauschild, Martin Bloch og Ole Wienecke.

Der er hilsner fra Holland fra Thea Scholtens-Moerkoert og Henk Schoone. Henk Schoone har også sendt en rosette som han ønsker bliver uddelt til festivalens bedste type og netop den korrekte New Forest type ligger ham meget på sinde.

Der er også hilsner fra Hilda Nielsen og Niels Erik Nielsen. De kunne ikke vær her i aften og der er ligeledes en hilsen fra Milton E. Nielsen

Nu er vi her i Odense ved endnu en festival og 60 års forsinket jubilæum. Derfor har bestyrelsen besluttet at udnævne et æresmedlem, nemlig Niels Jørgen Andersen.

(talen til Niels Jørgen Andersen afholdt af Ole Wienecke)

Kære Niels Jørgen

Du har beskæftiget dig med heste/ponyer i mange år. Du kørte blandt andet med hingste for Erik Thomsen, der havde Himmerlands Hingstestation på Lyngsø Overgård i Vegger. Om din hesteinteresse stammer helt fra din læretid som bager i Arden, hvor du var i lære hos Dansk Varmblods formand Jan Petersens far, ved jeg ikke.

Og på et tidspunkt blev New Forest ponyerne en stor del af jeres fritidsliv.

Det her resulteret i, at mange New Forest ponyer har set dagens lys på Stutteri Flintdale og mange flotte placeringer er det blevet til ved kåringer, dyrskuer og på ridebaner rundt omkring i landet.

Men interessen har ikke kun været på den hjemlige New Forest front. Du er også trådt til, når der skulle vælges medlemmer til bestyrelsen i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark, hvor det ind imellem godt kan være en udfordring at få pladserne besat. Du har også været formand for foreningen i en årrække, hvor du altid har haft fokus på foreningens økonomi blandt ved at finde steder, hvor foreningen har kunnet gennemføre sine arrangementer uden at omkostningerne løb løbsk.

Du er aldrig bange for at træde til og give en hjælpende hånd eller stå for et arrangement f. ex kåringer eller udstillinger.

Du har også repræsenteret foreningen i udlandet ved internationale møder som finder sted hvert andet år mellem repræsentanter for New Forest pony avlsforeninger i Europa. Her drøftes en lang række emner af fælles interesse. Her har du markeret de danske synspunkter.

Dine mange års erfaring som chauffør har ført dine bestyrelseskollegaer og andre med dig bag rattet trygt rundt i ind- og udland.

Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark vil gerne påskønne din mangeårige indsats for foreningen og udnævne dig til Æresmedlem.

Nu sagde jeg indledningsvis at bestyrelsen besluttet at udnævne et æresmedlem. Det er en klar fortalelse fra min side, da bestyrelsen har besluttet at udnævne endnu et æresmedlem.

(talen til Fritz Hansen afholdt af Niels True)

Æren tilfalder et medlem som følge af dennes store engagement i foreningen samt et meget stort arbejde for foreningen. Det kommer til udtryk ved at stille sig til rådighed som praktisk arrangør af utallige møder og generalforsamlinger. Jeg kan høre det for mig i mit øre: ”Det kan vi holde nede på skolen. Det undersøger jeg lige. Jeg sørger for morgenbrød med the og kaffe. Skal jeg bestille mad og til hvor mange?”. Så kan vi andre være sikre på at så skal vi ikke bekymre os om det mere.

Det kan også lyde sådan her: ”Vi kan holde bestyrelsesmødet her på Fyn. Lene har godt nok arbejdet nat, så vi skal være lidt stille. Jeg sørger for forplejning til mødet”.

Men det har også været som stor hjælp ved kåringer samt hjælp ved udstillinger på Fyn.

Jeg tror mange har gættet at næste æresmedlem er Fritz Hansen (vil du komme herop). Jeg tror ikke der er en opgave du siger nej til. Foreningen er taknemmelig for din indsats gennem mange år, hvor du uselvisk har lagt et stort arbejde i og for foreningen, både som kasserer med styr på regnskab samt ind- og udbetalinger, men også som allerede nævnt, som arrangør. Denne festival bærer også dit store aftryk.

Du besidder faktisk endnu en kvalitet, nemlig at du er et godt menneske og du er en rar person at være i selskab med. Men man er ikke i tvivl når du rynker øjenbrynene og giver udtryk for noget du er uenig i.

Så kære Fritz, vi vil gerne påskønne din store indsats for foreningen og udnævne dig som æresmedlem af Avlsforeningen for New Forest ponyer i Danmark.