NF til landsstævne i Herning

I sne og kulde blev der i weekenden d. 25. – 27. Januar afholdt landsstævne i Herning. Et hurtigt kig på startlisterne viste at New Forest ponyerne var rigtig flot repræsenteret med mange starter.

 

Fredag blev stævnet åbnet med PRI og i klassen for kategori 1 ponyer bar ikke mindre end 7 ponyer ”nummerplade” med NF brændemærket på låret. Den populære avlshingst Sophienhofs Maroon, fra Stutteri Elmholt beviste her at han kan leve op til sin nye titel som B-pony, og blev placeret som nummer 4 i klassen. Lige uden for placering lå Nyskovens Emil-Eclipse og endnu en af Stutteri Elmholts kårede hingste, nemlig A-ponyen Strandagers Bandit. Desuden viste Stegstedgårds Disney, Remontes Superstar, Gay Count Tarok og Piont Noir sig også som meget værdige repræsentanter for racen.  Som NF-fan var det også af særlig interesse at betragte afstamningen på ponyerne i klassen: Ikke mindre end 4 ponyer var efter Stegstedgårds gode, gamle Malibu II, der efter mange år i udlandet er vendt hjem til Fyn for at nyde sit otium og som heldigvis er tilbage på hingstelisten.

Lørdag morgen startede med en LA6, og her lå klassens eneste NF-pony lige uden for placering på en 3. Plads.

I PRT for kat. 2 var der igen en NF-pony lige uden for placering. Denne gang var det Odbjergs Imitz, der er efter superhoppen Højmarkens It.

Lørdag eftermiddag kunne de publikummer, der endnu ikke havde fået forfrysninger opleve ikke mindre end 8 New Forest ponyer i PRT for kat. 1. Her var det Strandagers Bandit, der, sin unge alder til trods, snart er ved at være en rutineret landsstævnepony, der tog en placering som nummer 6. Som første uplacerede fandt man weekendens 3. NF-hingst, nemlig den norsk kårede, tidligere norske mester, Elmholts Neptun. Dejligt at se Neptun på hjemmebane, og med de takter han viser kan vi jo kun håbe på, at han en dag vender tilbage i avlen her i Danmark. Lige efter Neptun kom Sofienhofs Maroon, og lidt længere nede Elmholts Atila foruden de ponyer der også gik fredag. Så I denne klasse må Stutteri Elmholt siges at være overrepræsenteret iblandt New Forest ponyerne.

Søndag morgen var New Forest ponyerne overlegne i PRI. To ud af fire placeringer blev nemlig besat af NF. Sophienhofs Maroon vandt klassen overlegent og Stegstedgårds Disney tog 4. Pladsen.

I PRM for kategori 2 var det igen Odbjergs Imitz der viste NF brændemærket frem, og for kategori 1 var Strandagers Bandit, Elmholts Neptun, Elmholts Atila, Remontes Super Star, Nyskovens Emil-Eclipse og Gay Count Tarok igen på banen.

Som New Forest entusiast bliver jeg enormt glad når jeg kommer rundt til landsstævnerne, og oplever at så mange af vores ponyer kan være med på så højt plan. Og hvor er det skønt at se at alle ponyerne kan tændes og slukkes efter behov, og alle skridtes fra banen med helt løse tøjler. Det er en vigtig del af avlsmålet der her kommer til sin ret!

 

Anja Broberg