Mindeord om Morten Plenborg

 

Med Morten Plenborgs dødsfald har dansk hesteavl generelt, Trakener og New Forest avlen specielt, mistet en betydelig kapacitet.

For Morten, som blev født på Lolland, var hesteavl ikke en del af barndommen, men han startede selv op, og sammen med Pixie fik de gjort drøm til virkelighed med kvalitetsheste inden for især Trakener- og New Forest avlen. De startede med en lille ejendom, men der var behov for mere plads og de fik etableret Stutteri Firfod med plads til de mange heste / ponyer.

Morten var uddannet som pædagog med speciale inden for unge mennesker med specielle behov. De unge var en naturlig del af hverdagen sammen med sønnerne Svante og Snorre. Når Morten gik ind for en sag var det altid 110% også når det drejede sig om de unge med specielle behov, som boede hos Morten og Pixie på Firfod.

Som ung kom Morten meget på Stutteri Roløkke og var avlsrådgiver for Bente Lassen. Morten havde øje for avl uanset race. En vigtig del af avlsarbejde er at sortere de dårligste fra, og det havde Morten en særlig evne til.

Når man kom på Stutteri Firfod blev vi mødt af stor gæstfrihed, hjælpsomhed og Mortens humor – man følte sig virkelig meget velkommen.

Ønskede man et råd fra Morten kunne man bare spørge – han var altid ærlig og sagde sin mening.

At opleve Morten fremvise heste og ponyer var en fornøjelse – det var altid professionelt og energisk og med gode resultater. Morten vidste hvad der skulle til for at opnå gode resultater. Eksempelvis kørsel 3 gange om ugen til København for at få trænet en hest, var et naturligt tiltag for Morten – han gjorde aldrig tingene halvt – altid 110%’s engagement!

Mortens energi og engagement oplevede New Forst Foreningen også i forbindelse med kåringerne på Knuthenborg og Stutteri Firfod, hvor Morten og Pixie stillede deres stutteri til rådighed for deltagerne.

Vore tanker går til Mortens nærmeste, som har mistet en far og ven, der har sat sig mange positive aftryk med sit liv og virke.

Æret være dit minde.

Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark.