Mindeord om Henk Schoone

 
Det var med stort vemod vi modtog meddelelsen om Æresmedlem Henks bortgang. 
Minder gennem mange år dukker op i sådan en situation. På stutteri Vognmandsgården stiftede vi første gang bekendtskab med Henk i 1992. 3 år senere i 1995 bragte vi vort første Polsbury afkom til Danmark. Det var Polsbury Popov som senere blev kendt over hele Europa for sin imponerende dressurkarriere. 
I 2010 blev Henk optaget som æresmedlem i den danske New Forest forening som en anerkendelse for hans mangeårige betydning for avlen, og i Danmark også via hans virke som dommer til vore kåringer. Samme år afholdte foreningen New Forest festival i anledning af 50 års jubilæum, og i den forbindelse fik vi også glæde af Henks evner på et dansegulv – i gummistøvler!
Henk har med sin store viden om New Forest ponyen formået at sætte et uudsletteligt aftryk på New Forest avlen i flere lande. Foruden Holland har vi særligt i Danmark nydt godt af kvaliteten i Henks avl på Polsbury ponyerne, men også i Sverige møder man ponyer ud af Henks stammer. 
Flere Polsbury hingste har virket i den danske new forest avl, herunder både Polsbury Popov, Polsbury Power Point og Polsbury Pericles. Undertegnede har redet dem alle og kan bevidne, at der er langt i mellem dels så stor kvalitet, men samtidig også så fantastisk et New Forest sind som de 3 ovenstående drenge. De var alle 3 garanter for en dejlig ridetur hvad enten det var på en dressurbane – en springbane eller en tur i skoven. 
Henk har igennem mange år været en uvurderlig sparringspartner for alle der søgte hans råd og vejledning. Jeg husker ved flere lejligheder hvordan han gerne (tålmodigt) tog sig tid til at gennemgå de forskellige ponyer vi så både hos ham selv og hos os i Danmark. Det var ganske inspirerende for en avler in spe.
Vore tanker går til Henks familie og de der er så heldige, at kunne kalde sig hans venner.
Vores dybfølte tak til dig, Henk.
 
Æret være Henks minde. 
 
Avlsforeningen for New Forest ponyer i Danmark.