Mindeord for Ole Wienecke – et af de største træer i The New Forest er faldet

 

Et af de største træer i The New Forest er faldet

Ole Wienecke, æresmedlem, tidligere formand for Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark og eksteriørdommer er gået bort den 18. juli 2022 – 76 år gammel.

Ole fik ikke pony-interessen ind med modermælken, men via et eftermiddagsjob som stalddreng i Jytte Jarls rideskole i Hjortekær i teenagealderen.
Interessen tog sit tag i Ole, og i 1967 og 1968 blev grundstammen lagt til Stutteri Horsemosen, som Ole drev med sin hustru Jytte Madsen. Stutteriet blev således etableret med NF-E 333 Bardot og NFH-E 39 Staplecross Spitfire, der begge blev købt som føl, og sidstnævnte sågar importeret af Ole fra England.

Avlssucceserne har været mange med adskillige medaljehopper og -vallakker og kårede hingste – og mange med elitestatus. Ingen nævnt – ingen glemt.
Ole havde om nogen blik for, hvor vigtig hoppestammen er for avlen, og ikke mindst for at bibeholde typen og det helt rigtige New Forest-præg. Mangen en udstiller, avlerkollega og eksteriørdommer har ikke været i tvivl på kåringspladsen om hvilken pony, der var “en Horsemosen”. For udover at man som regel skulle kigge i toppen af de oprangerede ponyer, så har typen og ponypræget været Horsemosens kendetegn. Det er en stor bedrift i en raceavl, der nok har en lukket stambog, men bestandig er i udvikling.

Alle, som har stiftet bekendtskab med Ole, har hurtigt fornemmet hans kærlighed til New Forest’erne, og hans villighed til at dele ud af sine erfaringer og sin ponyviden. Ole elskede at rejse – og meget gerne til England og New Forest – hvilket også dommergerningen var medvirkende til. Indsatsen blev kronet med at dømme Supreme Champion på The Breed Show i England i 2019. Ole havde således bekendte og pony-venner i mange lande, hvilket også kondolencerne ved hans død bevidner.

Ole var i høj grad også en familiens mand og vennernes mand. Fester og sociale sammenkomster blev nydt i fulde drag, og var der god mad (i rigelige mængder!) og lidt til ganen, så var Ole i sit es. Altid med godt humør og en morsom bemærkning – og hvis ikke vi gad grine af hans morsomheder, så gjorde han det heldigvis selv!

Ole, tak for din indsats for New Forest-avlen i Danmark – og tak for vores venskab i mange år.

Ole Wienecke – Æret være hans minde!

På vegne af Avlsforeningen for New Forest ponyer i Danmark
Iben Tjelum