Hingstekåring 2018

Hingstekåring 2018 afholdes lørdag den 3. marts 2018 i samarbejde med

Dansk Sports Ponyavl på Ikast Ridecenter, Navervej 23, Ikast

 

Klasse 1: Eksteriørkåring, 3 års hingste
Klasse 2: Eksteriørkåring, 4 års hingste
Klasse 3: Eksteriørkåring, 5 års og ældre hingste uden materialprøve
Klasse 4: Eksteriørkåring, 5 års og ældre hingste med materialprøve

Gebyr for hingstekåring inkl. boks på dagen kr. 1.800,00

Anmeldelsesblanket kan udfyldes og afsendes online her. Gebyr for hingstekåringen betales med Dankort ved tilmeldingen. Kopi af hestepas eller stamtavle, hvis hingsten er udenlandsk født eller registreret, skal sendes til:

Karina Vistisen, Vesteragervej 5, 6920 Videbæk eller e-mail: jkvistisen@mail.dk

Yderligere henvendelser kan ske til Karina Vistisen på tlf. 30688558 bedst aften.

 

Husk hingsten skal være oprettet på Videncentret/Hest, og med samme ejer, som tilmelder hingsten.

Sidste anmeldelsesfrist d. 25.01.2018. Efter denne dato betales 1½ gang anmeldelsesgebyr.

Anmeldelse til kåring kræver medlemskab af Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark – og anmeldelsen er først gyldig når betalingen er registreret.

 

Hingste der er kåret i Avlsforeningen for New Forest ponyer i Danmark og tilmeldt Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark´s hingsteliste for 2018 kan desuden tilmeldes præsentation på dagen, der er ingen tilmeldingsgebyr, men ønsker man boks, så betales der 500,- kr. for opstaldning (kun mod forudbetaling) samme procedure som for hingste tilmeldt kåring.

 

Kun hingste efter kårede hopper (hingstens mor) kan stilles til kåring / avlsgodkendelse. For hingste født i et andet EU-land, gælder det, at hingstens mor skal være kåret efter de gældende regler for kåring af hopper i det eller et af de lande, hvor hoppen har opholdt sig.

Hingste, som er lys cremefarvet Palomino kan ikke fremstilles til kåring

For hingste født efter 01.01.1994 kræves DNA af såvel far som mor. Det kræves at en avlsgodkendt hingst er DNA bestemt og afstamningskontrolleret inden den må bedække,

Ligeledes skal hingstene være testet fri for Myotoni, inden deres avlsgodkendelse er gyldig.(til orientering, så skal man beregne ca.1 måned, inden man får resultat retur) De må ikke bedække før Myotoni-fri status er kendt. Prøverne skal udtages af dyrlæge eller besigtiger. Blanket udskrives fra http://newforestponyer.dk/vejledning-myotoni og medsendes hårprøverne.

Det anbefales at få hingstene testet inden fremstilling til kåring mht. DNA, afstamningskontrol og Myotoni. Der gøres opmærksom på, at avlsgodkendte hingste ikke kan komme på Hingstelisten, før de er kontrolleret for ovenstående.

Hingste, som opnår dommernes godkendelse, skal undersøges af dyrlægen på dagen, før endelig godkendelse.

Under fremvisning på fast bund samt løs i ridehuset må hingsten ikke bære bandager, gamacher, klokker eller lignende. Hingsten må under løsspringningen bære gamacher og/eller klokker, disse skal tages af umiddelbart efter løsspringningen og før hingsten vises løs.

Alle hingste, som stiller til kåring skal måles, medmindre de møder med DRF-måling for indeværende år eller er færdig målt.

I øvrigt henvises til Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmarks Reglesæt for registrering og kåring:

http://newforestponyer.dk/regler-om-registrering-og-karing-i-avlsforeningen-for-new-forest-ponyer-i-danmark/

Beskrivelse af løsspringning mm. klik her

Speakerseddel, klik her