REFERAT AF HINGSTEHOLDERMØDE 7/10 2007.

 

 

 

 

17 medlemmer var mødt op.

 

Følgende emner blev diskuteret:

 

 

Stiller vi de rette krav for kåring af NF hingste i forhold til de lande vi sammenligner os med?

Der skal laves en oversigt over hvilke krav man stiller.

Det skal formidles ud til vore medlemmer, hvilke specifikke krav der stilles i DK for i sidste ende at få en kåret hingst.

Rytterne er levende reklamesøjler for New Forest avlen.

På sigt kunne man måske tænke sig at lave forbesigtigelse eller tidlig kåring.

Regionerne kunne evt. lave klargøringsdag

Ellers var hingsteejerne bredt enige om at systemet i DK er OK.

 

Måling af hingste.

 

Hingsteholderne ønsker i lighed med udfaldet af Høstmødet at DRF’s mål er de officielle og at hingsteejeren skal indberette til Avlsforeningen når deres hingst er færdigmålt i DRF. 3 års målet skal selvfølgelig også fremgå, men med påtegnelse: ”3 års mål”.

 

Fremtidens Materialprøve. Hvad er det vi vil afprøve? Hvad kan vi bruge materialprøven til? Og kunne man evt. sammensætte en anden/bedre form for afprøvning?

 

Hingsteholderne ønsker at beholde den 30 dages stationsafprøvning. De ønsker klare krav og regler. Træningslederen skal i lighed med dette års materialprøve redegøre klart for hvad han forventer af hingstene til indsyning. Det skal også klart meldes ud fra træningslederen, hvis det er et krav/ønske at hingstene skal have sko på.

Hingsteejerne ønsker at hingstene kan lukkes på fold under opholdet.

Det ønskes at der afholdes møde med Sportsponyerne angående bedømmelsesskemaet, men der er ikke ønske om at afholde materialprøve med Sportsponyer.

 

5 års kåring.

 

Ønskes bevaret for at få en beskrivelse af hingsten som 5 års.

 

EVT.

 

Hingsteholderne ønsker ikke offentliggørelse af beskrivelsen på ej godkendte hingste til hingstekåringen, men beskrivelsen skal på hestedata med NFV nummer  når der anmodes om vallakkåring af den afviste hingst

 

 

 

 

Referent: Sisse Dahlin