Hingsteliste 2014, tilhørende foreningens medlemmer

Kun medlemmer af Avlsforeningen kan få hingst(e) på foreningens hingsteliste på hjemmesiden.

Klik for online tilmeldingsskema
.

Bestyrelsen gør opmærksom på nedenstående regler vedrørende godkendte hingste:

Ejere af hingste på hingstelisten skal følge Landsudvalget for Hestes generelle regler, desuden skal hingste på autoriserede hingstestationer følge Landsudvalget for Hestes særlige Regler for Autoriserede hingstestationer. Ud over disse skal man som hingsteholder også være orienteret i og følge Avlsforeningens egne regler.

Der kan ikke insemineres med en hingst, uden at hingsten er tilknyttet en Autoriseret hingstestation. Insemination må kun udføres af autoriserede inseminører og dyrlæger. Liste over Autoriserede hingstestationer og autoriserede inseminører findes på Videncentret Hestes hjemmeside. http://www.landbrugsinfo.dk/heste/sundhed/sider/startside.aspx

Ved import af sæd eller bedækning af hopper i udlandet med hingste, der ikke er tilmeldt Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmarks hingsteliste, kan hoppeejeren ansøge Avlsforeningen om at få hingsten optaget på hingstelisten.

Der gøres opmærksom på, at hopper med mere end 6,25% GW blod ikke kan få registreret føl fra 1. januar 2013 som New Forest. Bedækkes disse hopper, vil føllene få grønt hestepas og kan altså ikke på noget tidspunkt registreres som renracede.

Hopper med mere end 6,25% GW blod vil fra 1. januar 2013 blive overført til et separat afsnit af stambogen. De kan fortsat deltage i ridemæssige arrangementer i foreningen.

Myotoni-resultater
En liste over ponyer, undersøgt for myotonigenet, kan ses her.

 

Har du tilføjelser eller ændringer til hingstelisten, bedes du sende en mail til Ole Wienecke horsemosen@vip.cybercity.dk.

.

HINGSTE KÅRET I AVLSFORENINGEN FOR
NEW FOREST PONYER I DANMARK:

Listen kommer snarest i en 2015 udgave.