Hingstekåring 2022

Hingstekåring 2022 afholdes søndag den 27. februar 2022

 Kåringen vil blive placeret så centralt som muligt, i forhold til geografien af de tilmeldte
hingste. Derfor vil adressen for kåringspladsen først offentliggøres efter sidste tilmelding.

 

Klasse 1: Eksteriørkåring, 3 års hingste
Klasse 2: Eksteriørkåring, 4 års hingste
Klasse 3: Eksteriørkåring, 5 års og ældre hingste uden materialprøve
Klasse 4: Eksteriørkåring, 5 års og ældre hingste med materialprøve

Gebyr for hingstekåring inkl. boks på dagen kr. 2.000,00

Anmeldelse: brug online tilmeldingen på hjemmesiden, klik her. Gebyr for hingstekåringen betales med Dankort ved tilmeldingen.

Hvis hingsten er udenlandsk født eller registreret, send en kopi af hestepas eller stamtavle til på mail til Bertine Davelaar: nb.solhjemvej1@yahoo.dk

Yderligere henvendelser kan ske til Bertine Davelaar på mail eller tlf: 26190989

Sidste anmeldelsesfrist er den 20. januar 2022. Efter denne dato betales 1½ gang anmeldelsesgebyr.

Husk at hingsten skal være oprettet på SEGES Hest, og med samme ejer, som tilmelder hingsten, og denne skal være medlem (aktivt- eller familiemedlemsskab) af Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark – og anmeldelsen er først gyldig når betalingen er registreret.

Kun hingste efter kårede hopper (hingstens mor) kan stilles til avlsgodkendelse/kåring. For hingste født i et andet EU-land, gælder det, at hingstens mor skal være kåret efter de gældende regler for kåring af hopper i det eller et af de lande, hvor hoppen har opholdt sig. Det er ejers ansvar at indsamle de nødvendige oplysninger.

For hingste født efter 01.01.94 kræves DNA af såvel far som mor. Det kræves at en avlsgodkendt hingst er DNA bestemt og afstamningskontrolleret inden den må bedække,

Ligeledes skal hingste med Kantjes Ronaldo i afstamning være testet fri for Myotoni, inden deres avlsgodkendelse er gyldig. (Til orientering skal man beregne ca.1 måned, inden man får resultat retur). Hingsten må ikke bedække før Myotoni-fri status er kendt. Prøverne skal udtages af dyrlæge eller besigtiger. Blanket udskrives fra http://newforestponyer.dk/vejledning-myotoni og medsendes hårprøverne.

Yderligere anbefales det, at hingste testes for status på PSSM1.

Det anbefales at få hingstene testet inden fremstilling til kåring mht. DNA, afstamningskontrol og Myotoni. Der gøres opmærksom på, at avlsgodkendte hingste ikke kan komme på Hingstelisten, før de er kontrolleret for ovenstående.

 Hingstene skal undersøges af dyrlægen på stedet, inden de kan fortsætte til bedømmelse for dommerne.

Under fremvisning på fast bund samt løs i ridehuset må hingsten ikke bære bandager, gamacher, klokker eller lignende. Hingsten må under løsspringningen bære gamacher og/eller klokker, disse skal tages af umiddelbart efter løsspringningen og før hingsten vises løs.

Alle hingste, som stiller til kåring skal måles, dog vil en gældende DRF-måling for indeværende år eller en færdigmåling af hingsten blive anvendt for stangmålet, hvis sådan en foreligger.

I øvrigt henvises til Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmarks Reglesæt for registrering og kåring:

http://newforestponyer.dk/regler-om-registrering-og-karing-i-avlsforeningen-for-new-forest-ponyer-i-danmark/

Beskrivelse af løsspringning mm. klik her

Speakerseddel, klik her